Dezumidificatoare

L 
In procesele industriale umiditatea este omniprezenta. Atunci cand vorbim despre industria prelucratoare, despre constructii sau depozitarea produselor in conditii specifice cu atat mai mult aerul umed reprezinta un pericol. Tocmai de aceea a controla eficient umiditatea inseamna garantia unor produse si servicii de calitate. Cum se poate realiza acest control? Cu ajutorul unor dezumidificatoare industriale.

Ce sunt dezumidificatoare industriale?

Dezumidificatoare industriale sunt echipamente profesionale cu ajutorul carora se elimina excesul de umezeala prezent in aer. Care este scopul utilizarii unor astfel de dezumidificatoare? In primul rand, acestea reusesc sa incalzeasca incaperea si, astfel, sa reduca umiditatea relativa prezenta in aer. Si, nu in ultimul rand, dezumidificatoarele de uz industrial au si rolul de a preveni aparitia mucegaiului, ruginirea, cat si deteriorarea componentelor electrice prezente in cladirile sau incaperile afectate de umiditate.

Unde se intrebuinteaza dezumidificatoare industriale? Dezumidificatoarele special concepute pentru domeniul industrial se potrivesc pentru orice aplicatii, in special pentru halele de productie si pentru depozitele de produse unde cerintele in ceea ce priveste umiditatea sunt speciale. Amintim si de procesele industriale, cat si de uscarea de produse, se folosesc pentru salile de motoare ale navelor cu rol de protectie impotriva coroziunii, pentru incarcaturile care in timpul transportului sunt sensibile la umiditate, dar si pentru prevenirea aparitiei condensului in incaperile reci.

De cate tipuri sunt dezumidificatoare industriale? Exista 4 tipuri de astfel de echipamente de uz industrial, dupa cum urmeaza:

 1. Dezumidificatoare industriale sau dispozitive de racire cu aer. Acestea forteaza aerul umed sa patrunda printr-o spirala de racire. In aces mod, umezeala se transforma in condens pentru ca apoi sa se adune intr-un container;
 2. Dezumidificatoare industriale sau dispozitive de racire cu apa. Apa rece circula printr-un sistem de tevi si spirale bine pus la punct, astfel incat eliminarea excesului de umiditate se face rapid si eficient;
 3. Dezumidificatoare industriale prevazute cu rotoare solide. Acestea se folosesc de discuri sau roti ceramice, suprafata lor fiind acoperita cu un desicant special;
 4. Dezumidificatoare industriale de incalzire electrice. Se folosesc pentru a se elimina cat mai eficient condensul captat de agentul deshidratant.

 

Unde se monteaza aceste dezumidificatoare? Pe perete, in primul rand, pe pardoseala sau in camerele tehnice ce au fost racordate la tubulatura.

Cum aleg dezumidificatoare industriale ideale?

Atunci cand esti pus in fata mai multor dezumidificatoare industriale si nu stii pe care sa-l alegi, in special daca este vorba despre domeniul constructiilor, ia in considerare urmatoarele criterii:

 

 • Evalueaza cat mai corect volumul pe care il are incaperea ce urmeaza a fi dezumidificata;
 • Stabileste sursa de umiditate – inundatii, infiltratii, o cladire noua, hala de productie sau aerisire necorespunzatoare;
 • Pentru domenii industriale alege dezumidificatoare de uz industrial profesionale;
 • Ia in considerare si nivelul de zgomot al dezumidificatorului. Verifica fisele tehnice si asigura-te ca poti folosi acest echipament in timp ce se lucreaza in incapere;
 • Consumul de energie electrica;
 • Capacitatea recipientului de stocare a apei, astfel incat golirea sa nu se faca mai des de 1-2 ori pe zi;
 • Mobilitatea dezumidificatorului ales. Sa fie prevazut cu roti pentru a fi manipulat mult mai usor;
 • Sa poata fi curatat si dezinfectat cu usurinta;
 • Sa se poata racorda la o scurgere directa.

 

De unde cumpar dezumidificatoare industriale de calitate?

Dezumidificatoare profesionale de uz industrial gasesti la cei mai buni importatori si distribuitori din tara, Best Instal Grup. Nu vorbim doar de o simpla vanzare de produse, Best Instal Grup iti propune solutii eficiente, optime atat din punct de vedere economic, cat si tehnic.

Si pentru ca in centul atentiei esti tu, clientul, cu nevoile tale, Best Instal Grup te asteapta cu propuneri dintre cele mai variate, eficiente, practice si economice!

Dezumidificatoare industriale, dezumidificatoare modele variate, eficiente, la pret bun, gasesti numai la Best Instal Grup!

Produse Deumidificatoare